Изделия на Vetreria Murano Arte

Страница 1 2

Най-ценното произведение от стъкло на целия италиански Ренесанс "Сватбената купа на Баровиер"

Сватбената купа на венецианския майстор Анджело Баровиер е създадена в средата на ХV век като подарък за сватбата на венецианския дож. Днес купата се пази като най-ценния експонат в музея на стъклото в Мурано, Венеция.
Наследниците на автора, поколения стъклари от остров Мурано, рядко дават съгласието си да бъдат изработени екземпляри от Сватбената купа на Баровиер.

редставената купа, изработена под строгия контрол на Artisti Barovier, е ръчна творба на прочут майстор-стъклар от остров Мурано и представлява изящно съчетание от стъкло, позлата и оцветяване, в съвършена хармония с венецианските традиции от Ренесанса.

Височина 190 мм
Диаметър 198 мм

Ном.№ 380511705088
Цена: 7 200,00 лв.

Сервиз за вино от шест чаши и гарафа "Златна лагуна"

Сервизът е ръчна изработка на прочутите майстори- стъклари от венецианския остров Мурано. Vetreria Murano Arte е една от най-старите работилници на острова и крие своите тайни от столетия. Глобал коинс енд медалс е официален представител за България на изключителните произведения на скъпоценното стъкларско изкуство на венецианците.
Представеният сервиз за вино е изработен в силно ограничен брой по технологията “три пламъка” - три пъти чашите и гарафата влизат в огъня - веднъж заради стъклото, втори път заради цветния емайл и трети път заради нанесеното злато.
Чаша: вис. 160 мм.
Гарафа: вис. 400 мм
Цена 6 000 лв.

Сервиз за кафе и чай "Три пламъка"

Сервизът съдържа шест чаши за кафе с чинийки, каничка за мляко, захарница с капак и чайник.
Представеният сервиз е изработен в силно ограничен брой по технологията “три пламъка” - три пъти всеки елемент влиза в огъня - веднъж заради стъклото, втори път заради цветния емайл и трети път заради нанесеното злато. И три пъти трябва да оцелее в горещината на пещта.
Ном.№ 380511705091
Цена 8 400 лв.

Страница 1 2

00359 2 814 50 69

info@globalcoins.eu